Scroll to top
Get In Touch
Tel: +32 468 56 39 49
Tombrugstraat 13, 8850 Ardooie
info@lidito.be

Blog

Lead nurturing: waarom het belangrijk is

okt 2020 5min read

Eens u de aandacht van uw gewenste publiek weet vast te krijgen, wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Uw doel is om zoveel mogelijk uit een lead te halen en dus een zo hoog mogelijke conversie te verkrijgen. U gaat als het ware uw lead gaan monitoren en een meer uitgebreide relatie uitbouwen. 

of deel deze blog via

De juiste content op het juiste moment

Key bij lead nurturing is het verspreiden van informatie op het juiste moment. Als een persoon uw advertentie of e-mail voor de eerste keer aanklikt, is hij of zij vaak niet klaar om tot de aankoop over te gaan. Door beetje bij beetje informatie te verschaffen aan deze persoon, wekt u de interesse stapsgewijs op en kneedt u hem of haar als het ware volgens een vaste planning. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat uw lead wordt omgezet naar een klant. Een belangrijke tool hierbij is marketing automation. Dit is marketing tactiek waarmee uw leads op een meer efficiënte en gestructureerde manier gaat genereren. Een goede definitie is de volgende:

“Marketing automation is een tactiek waarmee u prospects kan opwarmen met gepersonaliseerde en bruikbare content met als doel om prospects te converteren tot klant en klanten te converteren in loyale klanten.”

U gaat op vaste momenten specifieke content uitsturen naar uw klantenbestand. Zo kan u bijvoorbeeld een e-mail uitsturen met een trigger voor een bepaald product om de interesse op te wekken bij de consument. Een week later herhaalt u de advertentie op een licht aangepaste manier via social media marketing. Nog eens een week later krijgt de prospect een mailtje binnen met een mooie korting. Dit is het moment waarop de lead een klant wordt. Dit proces kan maanden in beslag nemen, afhankelijk van hoe u uw marketing automation en lead nurturing campagne aanpakt. 

Waarom lead nurturing?

U vraagt zich misschien af waarom u precies zou focussen op lead nurturing. Er zijn meerdere redenen om de relatie met uw leads onder de loep te nemen en uit te breiden. Ten eerste zal u ‘slapende’ leads uit uw database opnieuw wakker schudden. Uw leads zullen opnieuw affiniteit met uw product of dienst ontwikkelen, wat ook leidt tot een vertrouwensband en loyaliteit. Een tweede reden heeft te maken met de lengte van de aankoopcyclus. Het is al lang geen geheim meer dat consumenten vandaag de dag een langer aankoopproces doorlopen. Er wordt meer informatie opgezocht, er wordt vergeleken en men wacht graag een promotie af. Het nurturen van leads speelt hierdoor een steeds belangrijkere rol. Door het juiste proces op poten te zetten, kan u ervoor zorgen dat deze aankoopcyclus toch enigszins verkort wordt. 

Door aan lead nurturing te doen toont u aan je doelpubliek dat u kennis hebt over het aangeboden product of de aangeboden dienst. U laat zien dat wat u aanbiedt waardevol is en creëert een soort vertrouwensband

Author avatar
Maui
We gebruiken cookies om u de beste ervaring te bieden.