yra childpage
yra childpage
yra childpage
Social media | Lidito

social media is meer dan
een Facebook-pagina hebben,
het vraagt inhoud, aandacht
en vooral opvolging.

Minstens even belangrijk als het hebben van een website is het uitbouwen van je online aanwezigheid op social media. Hoeveel likes heeft je Facebookpagina? En hoeveel hartjes gooien je volgers op Instagram je richting uit bij een nieuwe post?

De gemiddelde Belg spendeert 2,5 uur op social media. Hoeveel van die tijd precies wordt gespendeerd aan het bekijken van kattenfilmpjes en het posten van avondeten laten we in het midden. Wat voor ons wel belangrijk is, is hoe vaak jouw content wordt gelezen en wat wij kunnen doen om dit te verbeteren.

je doelgroep komt niet naar jou,
ga naar je doelgroep

De eerste belangrijke stap bij een social media strategie is het nadenken over welke kanalen voor je bedrijf nuttig zijn. Voor de meeste bedrijven valt een Facebookpagina zeker te overwegen, maar hoe zit het met alle andere social media kanalen? Ben je actief in de fitness & health sector, dan kunnen we Instagram warm aanbevelen, maar wat ga je posten als je bedrijf gespecialiseerd is in spouwmuurisolatie?

Wij helpen je bij het posten op Facebook en LinkedIn, vullen je Instagram met aantrekkelijke foto’s, tweeten er op los op jouw Twitter account en pinnen je boards op Pinterest vol met je leukste inspiratie- en creatiekronkels. En Snapchat? Ja, dat kan ook … Wij schrijven, als je dat wenst, voor elk van die kanalen aantrekkelijke content. Zo blijven je volgers voortdurend op de hoogte van wat er zich afspeelt in je bedrijf en sector.

vraag een gesprek aan

dagelijks volgen we op en
bouwen we aan jouw community

We houden van interactie met je doelgroep en bouwen zo aan een online community van mensen die geïnteresseerd zijn in je bedrijf en via social media reageren op wat er in je bedrijf en branche omgaat. Tijdens onze dagelijkse opvolging zorgen we ervoor dat alles wat anderen op je pagina posten beleefd en constructief blijft. Vind ik leuk.

Verder creëren we een identiteit voor je pagina. Het is belangrijk dat je volgers niet enkel weten wat te verwachten van jou, maar ook wanneer ze het kunnen verwachten. We zorgen dat je op regelmatige basis content post en deelt die de interesse van je volgers elke keer opnieuw weet te wekken. Zo laten we ze mee ontdekken wat jou onderscheidt van je concurrenten.

Tenslotte analyseren we de resultaten en schroeven we bij waar nodig. Past de doelgroep zich aan, dan passen wij je posts aan. Verliest een bepaalde pagina aan waarde ten voordele van andere social media, dan verleggen wij mee de focus. Net zoals de social media zelf, evolueren wij zo mee met de noden van jouw klanten.