Scroll to top
Get In Touch
Franklin Rooseveltlaan 348, 9000 Gent
info@lidito.be

Social media

WAT IS SOCIAL MEDIA MANAGEMENT?

Social media is meer dan een Facebook-pagina hebben, het vraagt inhoud, aandacht en vooral opvolging.

Je Facebook relevant en up to date houden; er kruipt meer tijd in dan je dacht. Geen zorgen, wij weten er wel raad mee.

Twitter, Instagram of LinkedIn. Wij passen ons aan aan jouw profielen, of je er nu één of vijftien hebt!

Minstens even belangrijk als het hebben van een website is het uitbouwen van je online aanwezigheid op social media. Hoeveel likes heeft je Facebookpagina? En hoeveel hartjes gooien je volgers op Instagram je richting uit bij een nieuwe post? Het lijkt misschien niet meteen belangrijk, maar een Facebook pagina die up to date is en goede recensies heeft, zullen potentiële klanten als betrouwbaar aanzien.

De juiste sociale media voor het juiste bedrijf

De gemiddelde Belg spendeert dagelijks 2,5 uur op social media. Hoeveel van die tijd precies wordt gespendeerd aan het bekijken van kattenfilmpjes en het posten van avondeten laten we in het midden. Wat voor ons wel belangrijk is, is hoe vaak jouw content wordt gelezen en wat wij kunnen doen om dit te verbeteren.

De eerste belangrijke stap bij een social media strategie is het nadenken over welke kanalen voor je bedrijf nuttig zijn. Voor de meeste bedrijven valt een Facebookpagina zeker te overwegen, maar hoe zit het met alle andere social media kanalen? Ben je actief in de fitness & health sector, dan kunnen we Instagram warm aanbevelen, maar wat ga je posten als je bedrijf gespecialiseerd is in spouwmuurisolatie?

Social media beheer

“Bij het uitwerken van onze social media strategie wordt goed geluisterd naar wat
we willen. We zoeken samen naar (nog) betere oplossingen om onze boodschap
over te brengen”


Claudia
Zaakvoerder, Matratex

Facebook

Steeds vaker wordt gekeken naar de Facebook recensies van een bedrijf om de betrouwbaarheid ervan na te gaan. Maar ook het continue delen en posten van relevante content geeft een goede (eerste) indruk. Wij zorgen dat je Facebook pagina leeft.

Instagram

Instagram kan vooral bij visuele producten voor een heuse meerwaarde zorgen. Is jouw product good looking en hip? We zetten jouw bedrijf graag in de spotlights op ‘the gram’.

Twitter

Twitter is het medium bij uitstek om één op één conversaties aan te gaan met potentiële klanten. We voorzien jouw pagina van de nodige #hashtags en tweeten erop los met leuke oneliners en concrete informatie.

LinkedIn

Ben je actief op de B2B markt? Dan zal LinkedIn voor jou van groter belang zijn dan de andere kanalen. Wij passen uiteraard de content op jouw pagina aan aan het doelpubliek.

Nog geen content?

Likes, comments, shares: je krijgt ze pas als je opvallende en relevante content deelt. Is dat waar het schoentje nu juist knelt in jouw bedrijf? Lidito to the rescue! Ons team van ervaren copywriters zorgt ervoor dat jouw website en social media pagina’s interessante blogberichten, leuke weetjes en to-the-point nieuwsberichten krijgen.

Jij beslist: heb je enkel goede content nodig? Een beetje hulp bij het onderhouden en up to date houden van je social media? Of toch liever een totaaloplossing zodat jij je geen zorgen hoeft te maken en kan focussen op de directe marketing? Ons team aan social media experten staat paraat!

We gebruiken cookies om u de beste ervaring te bieden.