Scroll to top
Get In Touch
Tel: +32 468 56 39 49
Tombrugstraat 13, 8850 Ardooie
info@lidito.be

Blog

Leadgen in B2B: professionele klanten vinden

okt 2020 5min read

Niet enkel consumenten zijn op zoek naar producten of diensten, ook bedrijven doen vaak beroep op andere bedrijven om hen te voorzien van de nodige zaken. Het proces verloopt hier in principe hetzelfde als bij de B2C markt. Een prospect wordt omgezet naar een lead, die dan hopelijk wordt omgezet naar een klant. Gemakkelijk, toch?
Helaas niet altijd.

Je kan zelf aan de slag gaan om jouw professionele klanten te vinden, maar vaak wordt beroep gedaan op een externe partner zoals Lidito. Wil je meer te weten komen over hoe we jou kunnen helpen jouw klantenbestand uit te breiden, neem dan zeker contact op met ons.

of deel deze blog via

Verschillen met B2C

Zoals we reeds aanhaalden, verloopt het proces van prospect tot klant gelijkaardig bij B2B en B2C. Dit is helaas echter niet het geval voor de benadering van je leads. Bij een bedrijf zijn vaak meerdere mensen betrokken bij het beslissingsproces, wat ook de duur ervan beduidelijk kan verlengen.

Bovendien wordt er al eens gezegd dat een B2C klant koopt met zijn hart: wat ziet hij graag, wat vindt zij een aangenaam materiaal, … In B2B wordt er veel vaker met het verstand gekozen: wat is praktisch, voordelig, rendabel.

Verder zal men binnen de B2B sector ok meer marketing-gericht te werk gaan. Dit zorgt ervoor dat je vertrouwde emotionele triggers hier niet het gewenste resultaat zullen opleveren, misschien zelfs omgekeerd. Weet dat de conversiedrempel hierdoor een pak hoger ligt.

Hoe kom je aan prospects?

Ook de manier waarop je je potentiële klanten benadert, verschilt tussen de twee markten. Bij B2C worden vaak platformen zoals Facebook en mailingtools ingezet. Sociale media blijkt echter een stuk minder effectief om leads te verzamelen op de B2B markt. Wil je het toch op die manier proberen, dan is LinkedIn waarschijnlijk je beste optie.

Een grotere trend die zich manifesteert binnen de B2B markt, is echter marketing automation. Hierbij wordt er een customer journey uitgestippeld voor je potentiële klanten. Hieraan link je bepaalde key acties die de klant uitvoert. Zo kan je bijvoorbeeld op voorhand instellen dat iemand na 2, 4 en 8 weken een bepaalde e-mail ontvangt. Dit bespaart je enerzijds tijd en geeft je anderzijds ruimte om intussen ook op andere projecten te focussen.

Te veel andere projecten om op te focussen? Lidito verzorgt met de juiste technieken jouw professionele leads.

Mond-tot-mond reclame

Mond-tot-mond reclame is de oudste en nog steeds één van de meest effectieve manieren om nieuwe klanten te werven. Daarom is het belangrijk om je reeds geconverteerde klanten niet uit het oog te verliezen. Bel hen achteraf eens op en pols naar hun algemene tevredenheid. In het beste geval is alles goed verlopen en heb je er een tevreden klant bij en een mogelijke positieve review voor je website.

Ben je klaar om aan het B2B leadgeneratie verhaal te beginnen? Of toch niet…? Lidito helpt je graag een handje. Dankzij onze jarenlange expertise weten wij als geen ander hoe we jou professionele klanten kunnen bezorgen.

Author avatar
Dennis
https://lidito.com
We gebruiken cookies om u de beste ervaring te bieden.