Scroll to top
Get In Touch
Tel: +32 468 56 39 49
Tombrugstraat 13, 8850 Ardooie
info@lidito.be

Blog

E-mails sturen of paid advertising: dos and don’ts

okt 2020 5min read

Wanneer je ervoor kiest om online te adverteren, zijn er verschillende manieren om dat te doen. Ofwel ga je het wereldwijde web op en probeer je nieuwe klanten te zoeken via paid advertising. Of je kan ook je klantenbasis versterken, door hen via e-mail op de hoogte te brengen van nieuwe producten, of hen gewoon herinneren dat je er nog bent mochten ze opnieuw op zoek gaan naar jouw product.

of deel deze blog via

E-mail marketing

Je gaat aan de slag met leuke e-mails en gooit je kennis, producten en tijdelijke acties rechtstreeks in de mailbox van je adressenbestand. Hou wel even rekening met onderstaande. Toch niet helemaal vertrouwd met hoe je het moet aanpakken om niet elke keer in de spam terecht te komen? Wij schieten te hulp.

Dos

 • Besteed aandacht aan je onderwerpsregel. Deze zal namelijk bepalend zijn voor je open ratio. Afhankelijk van de sector waarin je bedrijf zich bevindt, opent ongeveer 33% van de ontvangers je e-mail. Dit doen ze uitsluitend op basis van de onderwerpsregel. Durf eens iets gewaagds te proberen. Of misschien eens een 😀
 • Maak je e-mail persoonlijk. Als je je e-mail persoonlijk afstemt, kun je rekenen op een hogere click through ratio en tot 10% meer conversie! Tijd om je te verdiepen in de wereld van de merge tags.
 • Gebruik scanbare, mobile-first templates. 85% van wie een smartphon heeft gebruikt die ook voor hun mail. Bij a de helft van alle verzonden e-mails worden geopend op een mobiel apparaat. Zorg er dus voor dat de mailing hiervoor aangepast is en voorzie duidelijke visuals, koppen en een goed leesbaar lettertype.
 • Maak duidelijk wat jij wil. Met bovenstaande tips heb je de aandacht getrokken van je lezer. Maar misschien is het nog niet duidelijk wat hij precies moet doen, wat jij wil dat hij doet … Daarom is het belangrijk om een call to action toe te voegen, een duidelijke (héél duidelijke) knop waar op moet geklikt worden.

Don'ts

 • Plaats belangrijke tekst niet in afbeeldingen. Afbeeldingen laden vaak traag of (in e-mails) zelfs helemaal niet! Daarom is het dus niet aangeraden om hier een tekst in te plaatsen. Lettertypes in het algemeen zijn sowieso moeilijk in e-mails, dus ga even terug in de tijd en kies voor lettertypes die al bestonden in de jaren ’90. Hallo, Helvetica.
 • Te veel content. Een overload aan tekst doet het niet goed in een e-mail. Je moet verleiden tot een doorklik naar de achterliggende landingspagina waar het hele stuk content opstaat. Of, in jouw geval, het formulier waar je lezers interesse kunnen tonen in jouw product.
 • Grote header visuals. Het aangeraden formaat van een header visual is 600px tot 800px breed. Een groter formaat heeft een negatief effect op het resultaat. Maar let ook op de hoogte, want hoe hoger de afbeelding, hoe minder tekst er zichtbaar is, hoe minder click-trough, hoe minder conversie … hoe minder centjes.

Paid advertising

Heb je nog niet zo’n groot adressenbestand, of ben je op zoek naar geheel nieuwe klanten, dan is het tijd voor paid advertising. En als je dan niet wil adverteren in een boekje, dan is onder andere Facebook de ideale plek om te starten.

Dos

 • Geef jezelf tijd om te sukkelen. Het klinkt misschien raar, maar geef jezelf wat leergeld. Je eerste campagnes gaan het echt niet zo goed doen en focus in het begin op ‘geen verlies maken’. Je zal snel je eerste inzichten opdoen en je campagnes worden steeds beter. Tot Facebook of Google hun algoritmes weer veranderen, natuurlijk. Maar hé, dit gebeurt maar elke 2-ofzo maand.
 • Regelmatig optimaliseren volgens plan. Hoe begin je hieraan? En wat ga je eerst optimaliseren? Van tevoren moet je weten wat je wil aanpakken, hoeveel tijd hiermee gemoeid gaat en wat je verwachte resultaat is. Daarna is het pas mogelijk om een succesvolle campagne op te bouwen.

Don'ts

 • Weg met statische campagnes. Je moet blijven innoveren, zowel de concurrenten als de platformen staan immers niet stil. Het is aangeraden om hierop in te spelen.
 • Te laag bieden per klik. Je wil natuurlijk zo min mogelijk betalen voor leads en conversies. De kosten per klik zijn uit enkele factoren opgebouwd. Het hele advertentieplatform gaat om het verdienen van zoveel mogelijk geld. Dit wil niet automatisch zeggen dat het degene is die het hoogste biedt. Alles draait om het creëren van een advertentie waar zoveel mogelijk op doorgeklikt wordt. Daarom moet je campagne en advertentie wel historie opbouwen.

Zie je het na deze blog niet meer zitten om er zelf aan te beginnen? Doe dan beroep op een professional. Lidito is een toonaangevend bedrijf binnen de Belgische leadgeneratie markt. Met meer dan 2 miljoen Vlaamse en een half miljoen Waalse contacten, zetten we jouw product in de kijker. En ook op alle grote advertentienetwerken weten we als geen ander op de juiste knopjes te duwen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over e-mailmarketing en paid advertising.

Author avatar
Dennis
https://lidito.com
We gebruiken cookies om u de beste ervaring te bieden.