Scroll to top
Get In Touch
Tel: +32 468 56 39 49
Tombrugstraat 13, 8850 Ardooie
info@lidito.be

Blog

5 tips om leads op te volgen na een eerste contact

okt 2020 5min read

Je hebt leads binnengehaald via eigen campagnes, of je koos de slimmere aanpak en liet een professioneel bedrijf instaan voor het genereren van jouw leads, waardoor de potentiële klanten rechtstreeks in je mailbox of CRM binnenstromen.

Maar hoe ga je nu met die prospecten om? Hoe zorg je ervoor dat ze converteren in échte, betalende klanten.

of deel deze blog via

1. Make it easy

Mensen doen niet graag moeite. Bij interesse in een product, willen ze graag dat het voor hen zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt. We begrijpen dat je product heel uitgebreid is en dat er een dozijn opties zijn die te overwegen vallen. Maar als je tijdens je plaatsbezoek goed luistert naar je prospect en dan een voorstel doet dat écht op maat is, dan zal je veel sneller reactie krijgen.

2. Be fast

Wanneer je een contactaanvraag binnenkrijgt, reageer je best zo snel mogelijk. Leads via Lidito worden in real time (na kwalificatie door ons ervaren callcenter) doorgestuurd. Dat wil zeggen dat je dus contactgegevens binnenkrijgt van mensen die op dat moment met een brandend actuele vraag zitten.

De beste manier om dit te doen is door de telefoon vast te nemen en te bellen om zo snel mogelijk een afspraak maken. Zo ben je direct top of mind bij je prospecten en geef je al van bij het eerste contact de indruk dat je hun vraag vlot en snel opvolgt.

3. Meer dan één keer proberen

Het is vaak een aangename verrassing voor mensen dat bedrijven zo snel reageren. Toch kan het zijn dat de persoon in kwestie bezig is met iets anders op het moment dat je hem/haar contacteert en daarom niet antwoordt, of vraagt om op een later moment terug te bellen. Laat de moed niet zakken en probeer op een ander moment opnieuw! Zeker als de prospect zelf vraagt om terug te bellen, bevestigt dit je vermoeden dat er concrete interesse is.

4. Personal touch

Zoals we in onze eerste tip al schreven, is het belangrijk dat je elke prospect persoonlijk benadert. Geen standaard offertes dus, maar evenmin standaard opvolg-mailtjes.

Beste heer, ik wou even luisteren of u nog verdere interesse heeft in onze diensten.

vs

Dag Tom en Ilse (en kleine Kobe)! Ik vroeg me af of je nog had nagedacht over de 6 zonnepanelen de we kunnen installeren op je woning, met een jaarlijks rendement van 620 euro. We zouden dit volgens onze planning kunnen uitvoeren over een 6-tal weken. Hopelijk was ons voorstel duidelijk? Heb je nog vragen over het verschil tussen type A en B? Bel me gerust nog even op, ik overloop het graag.

Door welk mailtje zou jij het meeste gecharmeerd zijn?

5. Denk outside the box

Is een lead via telefoon niet bereikbaar tijdens de kantooruren? Dan is 18u30 of zaterdagvoormiddag je beste vriend. Of misschien kan het ook anders. Een SMSje bijvoorbeeld? Veel mensen nemen de telefoon niet aan als ze een onbekend nummer zien verschijnen op hun smartphone. En tussen alle Facebook, Instagram en Tinder meldingen, verdwijnt je gemiste oproep misschien. Maar berichtjes of Whatsapp-meldingen? Die hebben ze ongetwijfeld gezien! En die zijn ook veel eenvoudiger te beantwoorden in een meeting of op … jawel, het toilet.

Krijg je je prospect dus niet aan de lijn? Blijven proberen en wees creatief.

Wil je nog meer tips over lead nurturing? Neem dan contact met ons op. Wij zetten alvast de eerste stap met onze correcte advertenties en spontane eerste contacten via ons callcenter. Doe jij de rest?

Author avatar
Dennis
https://lidito.com
We gebruiken cookies om u de beste ervaring te bieden.